Dit is Vision

De belangrijkste vernieuwingen van Vision

De vernieuwde Vision Groepenverdeler maakt het werk van de installateur een stuk gemakkelijker. Op een groot aantal punten is de nieuwe verdeler verbeterd. Dat lijken op het eerste gezicht vaak kleine details, maar samen maken zij een groot verschil. Ontdek ze hier.

In sommige situaties is het wenselijk om het ruime 145 mm buisinvoerstuk van de nieuwe Vision VKG-verdelers te vervangen door een 70 mm of 0 mm variant. Daarom zijn er nu 14 veelgebruikte varianten zónder buisinvoerstuk (bestelnummer VKZ in plaats van VKG).

Kies bij een VKZ-verdeler uit deze 3 (los verkrijgbare) varianten van het buisinvoerstuk:

  • 145 mm incl. verticale aardklem en externe aarding (1 rij: VKG80T of 2 rijen: VKG81T)
  • 70 mm incl. horizontale aardklem (VKS70T)
  • 0 mm incl. messing aardrail (VKG96T)

Ons advies: hou altijd een 70 mm en een 0 mm buisinvoerstuk op voorraad voor specifieke situaties. Zodra je één van deze producten toepast en dus een 145 mm versie over houdt, kun je bij je volgende project een VKZ-groepenkast (zonder buisinvoerstuk) bestellen. Net zo voordelig en je hoeft niets weg te gooien.

Multifunctionele invoermogelijkheden

01 Boven
– Invoerstuk voor 8 buizen [16/19 (20) mm] stapelbaar met een 2e
– Invoerstuk stekerbaar, voor 8 connectoren Winsta of GST18
02 Zijkant
– Hoofdaarde 4 of 6 mm2, links / rechts direct in de aardklem
– Invoerstukken voor buis, kabel, beltrafo, koppeling
03 Achter
– Uitbreekpoorten (4 of 6 vlakken) voor leidingen vanuit de wand
04 Onder
– Invoerstuk VKG77T met rechthoekige voorstansing
– Invoerstuk VKG78T voor 1 buis 19(20) of 26 mm
– Invoerstuk VKG79T voor 3 kabels via een wartel of tule

Ruimer buisinvoerstuk

Met het 145 mm buisinvoerstuk werk je de verdeler netjes af. Meer bedradingsruimte, overzichtelijker en ruimte voor een verticaal geplaatste aardrail (links of rechts). Je externe aarde sluit je rechtstreeks op de aardrail aan.
Er is ook ruimte voor een optionele cliprail. Ideaal voor het aansluiten van klemmen, wanneer je installatiedraad te kort is.
Twee stevige schroeven en een goede grip van het buisinvoerstukdeksel vangen prima eventuele druk op.

Bevestiging van afdekstroken

De bevestiging van de afdekstroken voor lege moduulplaatsen is verbeterd. Deze stroken kunnen niet meer vanzelf verschuiven, nadat je de afdekkap plaatst.
Bodemdeel en afdekkap sluiten perfect op elkaar en de 4 grote dekselschroeven vallen er tijdens transport niet uit, maar trillen ook niet vast.

Stapelbare buishouder

Vision is een duurzame, robuuste verdeler die aan de hoogste eisen voldoet. De buishouder (geschikt voor 16 en 19/20 mm) buis is via een klikverbinding stapelbaar, zodat je 2 rijen van 8 buizen strak in het gelid kan monteren.

Praktische verpakking

De verpakking opent gemakkelijk door 2 uitsparingen aan de zijkant. Het opengeklapte deksel is meteen de plek om de losse afdekkap schoon en veilig in te kunnen leggen.

Slimme schroef

Het bodemdeel van Vision heeft schroeven die onverliesbaar op de juiste plek zijn voorgemonteerd. Je kunt direct beginnen met het vastschroeven.

 

Efficiënte aardklem

De aardklem hoeft niet gedemonteerd te worden, vanwege zijn verticale positie in het buisinvoerstuk. Je kunt zonder verdere handelingen direct met de montage beginnen.
Externe aarding zonder verdere toebehoren
Om de verwerkingssnelheid te vergroten kun je de externe aarde van de potentiaalvereffeningsrail via de zijkant (links of rechts) direct op de achterzijde van de aardklem monteren. Hiervoor heb je geen overbodige verbindingen, handelingen of toebehoren nodig.

Flexibele groepencodering

Op de afdekkap zit een (afneembare) houder voor papieren coderingsstroken. Bij voorgeassembleerde groepenkasten is de codering al aangebracht. Je krijgt er altijd een coderingsstrook voor uitbreidingssets bij, voor het geval je componenten bijplaatst of van plek wisselt. Kijk ook op de pagina Handige Tools voor meer info over coderingsprogramma Semiolog.

Bedradingsgemak

De gladde bodem tussen behuizing en montageframe maakt het makkelijk kabels achter de componenten door te voeren. De draaddoorvoerflap aan het montageframe maakt het gemak nog groter.
Ook het ruime buisinvoerstuk zorgt voor veel montagegemak. Overlengte van bedrading werk je er netjes in weg.
Vanzelfsprekend zijn alle Hager-componenten in de kast uitgerust met QuickConnect-aansluiting, voor een snelle en veilige veerklemverbinding. Overigens kunnen op de QuickConnect-installatieautomaten twee draden per pool, onafhankelijk van elkaar, aangesloten worden!

Veel nuttige accessoires

Verdeelklemmenset: Onder in de verdeler te plaatsen voor het uitbedraden of om te korte bedrading van onder, op aan te sluiten | 3-polig VKG90T of 5-polig (VKG91T)
Cliprail: Om in het buisinvoerstuk te monteren, bijv. als “bevestigingsadapter voor lasklemmen” bij te korte installatiedraad | VKG59T
Uitbreidingssets: Voor maximale flexibiliteit en aanpassingsvermogen. De sets vallen binnen het kader van de geteste en gecertificeerde verdelers. Incl. bedrading en montagehandleiding. Kijk op: bestelhulp.groepenkast.nl/toebehoren

E-catalogus Vision

Om snel het juiste Vision-type te kunnen selecteren, gebruik je de Bestelhulp Vision op deze website.
Liever een papieren catalogus? Bestel hem op hager.nl/catalogus

 

e-cataloguswhitepaper