Dit is Vega

Volop ruimte, strak design

De Vega-verdeler voor woningbouw en utiliteit biedt meer ruimte en installatiegemak en is daarmee bijzonder geschikt voor ‘all-electric’ woningen en domotica-installaties. Het meegeleverde buisinvoerstuk maakt montage sneller. Ontdek hier de slimme details.

Vega-verdelers zijn verkrijgbaar met 1, 2, 3 of 4 rijen van 18 modulen met een witte of transparante deur. De verdelers worden geleverd met aardrail, buisinvoerstuk, kanaalinvoerstuk, afdichtdoppen voor bevestigingsschroeven, draadgeleidingsbeugels en afdekstrook voor lege moduleplaatsen. De verdelers zijn dubbelgeïsoleerd en hebben een beschermingsgraad van IP30. Verdelers met 1 of 2 rijen kunnen een nominale stroom van 90 A voeren, verdelers met 3 of 4 rijen zijn geschikt voor 125 A. 

Standaard met buisinvoerstuk

Het buisinvoerstuk voor 13 buizen wordt standaard meegeleverd. Het is stapelbaar tot 3 rijen en kan met 6 schroeven stevig vastgezet worden. De optionele buishouder garandeert een strakke en kaarsrechte invoer van buizen.

 

Multifunctionele invoermogelijkheden

01 Boveninvoer
– Invoerstuk voor 13 buizen [16/19 (20) mm] stapelbaar tot max. 3 rijen
– Invoerflens voor kabel met in totaal 27 tulen
– Regendak met 27 kabelinvoertulen voor beschermingsgraad IP41
02 Zijkant
– Doorvoeropening M32
– Uitbreekpoort voor koppelset om 2 verdelers naast elkaar te plaatsen
03 Achter
– Uitbreekpoorten aan de achterzijde (rechthoekig en rond)
04 Onder
– Invoerstuk met voorstansingen voor kabelgoten, kabel of buis
– Koppeling om twee verdelers onder elkaar te plaatsen

Gericht op veilig en net werken

Het montageframe is snel en gemakkelijk uitneembaar. De vertanding op de invoerstukken zorgt dat je de kabels met kabelbinders kunt opvangen.

Zo zijn alle verbeteringen en de hele inrichting van de verdeler gericht op nog netter en veiliger installeren.

Meer bedradingsruimte

Doordat de verdeler breder is, ontstaat er meer ruimte aan de zijkanten en daardoor meer bedradingsgemak.

De vernieuwde vormgeving biedt ook veel doorvoerruimte tussen bodem en cliprail. Met de bijgeleverde clips is de bedrading makkelijk te bundelen.

Horizontaal en verticaal koppelen

Koppeling van verdelers is zowel horizontaal als verticaal mogelijk. De doorvoerruimte voor bedrading is uitzonderlijk groot en garandeert comfortabel installeren. De deur is optioneel van een afsluitbare handgreep te voorzien.

Comfortabel installeren

Easy Wall Fixation zorgt voor perfecte bevestiging van de kast. Uitbreekpoorten van het buisinvoerstuk zijn zonder randjes uit te breken. De deur heeft een binnenliggend scharnierpunt, zodat plaatsing in een hoek mogelijk is.

De hoogste standaard

Vega voldoet aan de nieuwste en hoogste Europese standaarden voor ‘Omhulsels van toestellen voor huisbeveiligingen en soortgelijke energieverbruikstoestellen’. Dubbelgeïsoleerd, brandbestendig, IP30, slagvastheid IK07. Veiligheid voorop.

Maatwerk mogelijk: ook stekerbaar met connectoren

Naast de standaard lege Vega-behuizingen met buis-, kabel- of flensinvoer, zijn op klantspecificatie ook stekerbare verdelers in een specifieke samenstelling mogelijk met diverse merken connectoren. We denken graag met je mee over een maatwerkoplossing. Bel of mail Hager als je meer wilt weten. www.hager.nl/contact

How to…?

Weten hoe je de deur van een Vega-verdeler van draairichting wisselt? Of hoe je zijdelings uitbreidt? Voor deze en meer handige how-to’s kijk je op de pagina met video’s!

Training & Events

Meer weten? Hager heeft een trainingsprogramma voor onder meer verdelertechnieken. Kijk voor de mogelijkheden op: hager.nl/training
Regelmatig komen we op locaties in het land met Hager Live events, zoals het Hager Café. Wil je ons een vraag stellen of een product live bekijken, kom dan langs! De evenementenkalender vind je op: hager.nl/live

 

E-catalogus Vega

In de e-catalogus op hager.nl vind je alle Vega-verdelers en toebehoren: Vega in de e-catalogus

Je kunt ook een exemplaar van de catalogus ‘Energiedistributie t/m 125 A’ aanvragen via hager.nl/catalogus

 

e-cataloguswhitepaper